Kalaborssi

Venäläistyyliseen kalakeittoon kuuluu punajuuri, suolakurkku ja smetana. Voit käyttää keittoon myös muuta vaalealihaista kalaa.

Kalaborssi
Kuva: Timo Viljakainen

Kalaborssi

4–5 annosta

300–400 g haukifileetä
150 g valkokaalia
150 g punajuuria
300 g perunoita
1 sipuli
pieni suolakurkku
7,5 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 t kokonaista maustepippuria
2–3 tl suolaa
tuoretta tilliä
1 prk smetanaa

Kuutioi kalafile. Huuhdo ja kuori perunat.

Suikaloi perunat, punajuuret, valkokaali ja sipulit. Kuutioi suolakurkku.

Kypsennä perunat ja kasvikset kalaliemessä, johon on lisätty maustepippuri. Lisää joukkoon kalapalat ja anna hautua vielä hetki, että kalapalat kypsyvät.

Lisää suolakurkkukuutiot ja mausteet. Tarkista maku.

Tarjoile keitto smetanan kanssa.