Juustoinen kurkku-melonisalaatti

Valmista salaatti talvella kasvihuonekurkusta, kesällä avomaankurkusta.

Kurkku ja melonilohkoja, kotijuustoa tillikastikkeella hunnutettuna
Kuva: Kati Laszka

Juustoinen kurkku-melonisalaatti

G

6 annosta
n 1 tunti, josta passiivista 30 minuuttia

1 (n 350 g) kurkku
1 pieni (puna)sipuli
3 rkl valmista pestoa
1,5 rkl (rypsi)öljyä
1,5 rkl viinietikkaa
0,25 tl mustapippurirouhetta
(ripaus chiliä)
Lisäksi:
puolikas hunajameloni
n 150 g fetaa, piimä- tms juustoa
(silputtua tilliä, persiljaa, basilikaa tms)

1. Huuhtele kurkku ja leikkaa neljään osaan. Paloittele osat pitkittäin
noin kuudeksi lohkoiksi. Laita kulhoon.
2. Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Ripottele viipaleet kurkkujen sekaan.
3. Sekoita peston joukkoon öljy ja viinietikka sekä mausteet.
Kääntele reilu puolet kastikkeesta kurkkujen ja sipulien sekaan. Peitä kulho ja nosta jääkaappiin maustumaan ainakin puoleksi tunniksi.
4. Leikkaa melonista kuori ja poista siemenet. Kuutioi hedelmäliha. Paloittele juusto.
5. Levitä kurkku-sipuliseos tarjoiluvadille. Ripottele melonikuutiot ja juustopalat sekaan. Fetan voi murentaa suoraan salaatille.