Juusto-mansikkasalaatti

Kesäisessä salaatissa maistuu suolaisen leipäjuuston ja makeiden mansikoiden ihana yhdistelmä

Juusto-mansikkasalaatti
Kuva: Kati Laszka

Juusto-mansikkasalaatti

4-6 annosta

0,5 l mansikoita
500 g vesimelonia ja/tai cantaloupemelonia
250 g leipäjuustoa
1 ruukku ruustinnan, pehtoorin tai tammenlehväsalaattia

Mansikkakastike
reilu 1 dl mansikoita
1 dl turkkilaista jogurttia tai kermaviiliä
1 rkl vaaleaa balsamietikkaa tai viinietikkaa
2 tl sokeria
rosepippuria

  1. Valmista ensin kastike: Soseuta mansikat haarukalla. Sekoita jogurttiin tai kermaviiliin. Mausta.
  2. Perkaa salaattiin tulevat mansikat. Leikkaa isot mansikat puoliksi. Kuori meloni ja leikkaa kuutioiksi. Kuutioi leipäjuusto.
  3. Huuhdo, kuivaa ja revi salaatti. Kokoa salaattiainekset kerroksittain. Tarjoa kastike erikseen.