Herkullinen kinkkuvoileipäkakku

Voileipäkakku on usein kahvipöydän suosituin herkku

Kinkkuvoileipäkakku

Herkullinen kinkkuvoileipäkakku

1 iso vuokaleipä (5-6 kerrosta)
200 g majoneesia
100 g ranskankermaa
300 g saunapalvikinkkua
1 suolakurkku
mustapippuria
6 dl lihalientä

Kuorrutus
2 dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa

Koristeet
300g Emmental-juustoraastetta
Ohuenohutta palvikinkkusiivua
kirsikkatomaatteja
herneenversoa
villiyrttejä (ketunleipä)

Leikkaa leipä 5–6 kerrokseen ja poista kovat reunat. Käytä leipänä hyvän makuista hiivaleipää. Paahtoleivästä tulee yleensä aika mauton ja koostumus menee helposti ”mössöksi”.

Leikkaa palvikinkku ja suolakurkku mahdollisimman pieneksi veitsellä. Jos käytössä on leikkuri, voi käyttää myös sitä. Voit käyttää myös valmista palvikinkkurouhetta.

Sekoita rouheen sekaan majoneesi ja ranskankerma ja mausta mustapippurilla.

Aloita kakun kokoaminen järjestämällä pitkittäin leikatut leipäsiivut järjestykseen niin, että saat aikaan mahdollisimman tasakokoisen harkon.

Laita alimmainen siivu tarjoilualustalle ja kostuta lihaliemellä. Laita väliin tasainen kerros kinkkumassaa. Tee niin monta kerrosta kuin leipiä on. Kostuta alinta kerrosta vähiten ja ylintä eniten, niin saat tasaisen kosteuden koko kakkuun. Lopuksi vuoraa kakku kelmulla ja laita päälle paino, esimerkiksi leikkuulauta ja anna tekeytyä mielellään seuraavaan päivään.

Valmista kuorrute vaahdottamalla kerma ja yhdistämällä se notkistetun tuorejuuston kanssa. Levitä kuorrute koko kakun ympärille tasaisesti esimerkiksi palettiveitsen avulla. Painele reunoille juustoraastetta ja koristele kansi haluamallasi tavalla.