Grillimestarin kesäkurpitsasalaatti

Raikas kesäkurpitsasalaatti sopii erinomaisesti grilliruoan kaveriksi.

Kesakurpitsa keltainen

Grillimestarin kesäkurpitsasalaatti

4–6 annosta

300–400 g kesäkurpitsaa
rypsiöljyä
ripaus suolaa
mustapippuria tai chilirouhetta myllystä
0,5 dl auringonkukan siemeniä 
1 pkt tai ruukku jääsalaattia
250 g kirsikkatomaatteja
n. 150 g salaattijuustoa (fetatyyppistä)
(päälle: persiljaa tai basilikaa)

Kastike:
2 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
5 rkl rypsiöljyä
0,5–1 rkl sokeria
mustapippuria myllystä

1. Viipaloi huuhdottu kesäkurpitsa 3 mm:n viipaleiksi. Voitele viipaleet öljyllä ja ripota pintaan hieman suolaa ja maustetta myllystä. Grillaa viipaleet kummaltakin puolelta ja anna niiden jäähtyä.
2. Paahda siemenet pannulla sekoitellen. Varo etteivät ne pala. Anna niidenkin jäähtyä.
3. Huuhdo salaatti ja kirsikkatomaatit. Revi salaatti ja puolita tomaatit.
4. Kuutioi juusto. Voit huuhtoa juustostakin liian suolan nopeasti siivilässä. Valuta.
5. Kerrostele ainekset tarjoiluastiaan.
6. Lisää päälle hienonnettua yrttiä.
7. Sekoita kastikkeen ainekset ja tarjoa kastike erikseen.