Grillattu salaatti

Tiesitkö, että salaattia voi myös grillata?

Grillattua salaattia
Kuva: Kati Laszka

Grillattu salaatti

4 annosta

50 g saksanpähkinöitä tai cashewpähkinöitä
500 g parsaa
200 g grillijuustoa
2 kpl sydänsalattia tai 2-4 kpl pak choi -salaattia
rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä
lehtipersiljaa

Sitruunakastike
0,5 dl sitruunamehua
1 dl rypsiöljyä
2 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
0,5 rkl sokeria
mustapippuria myllystä

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

Paahda pähkinät sekoitellen paistinpannulla. Varo polttamasta. Kaada lautaselle jäähtymään.

Kuori parsat tarvittaessa, leikkaa tyven kuiva osa pois. Huuhdo.

Leikkaa juusto viipaleiksi.

Huuhdo ja kuivaa salaatit. Leikkaa pitkittäin puoliksi. Sivele pintaan vähän öljyä. Ripota hieman suolaa ja pyöräytä myllystä pippuria.

Keitä parsat suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä 3-6 minuuttia. Jos grillissä on tilaa, voit myös grillata parsat tai ottaa väriä pintaan grillissä keittämisen jälkeen. Jos grillaat, voitele öljyllä ennen grillausta. Pidä lämpimänä.

Grillaa juusto ja salaatit kummaltakin puolelta, kunnes saat väriä pintaan. Katkaise parsat muutamaan osaan ja kokoa aineksista annossalaatit lautasille. Lisää salaattiannosten päälle lehtipersiljaa ja tarjoa kastikkeen kanssa esimerkiksi alkupalaksi. Lisäkkeeksi sopii patonki.