Ruokahukka ruotuun, katse vesistöihin 2017 - 2019

Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry

Ruokahankkeet· Maisemahankkeet

Tietoa ruokahävikistä, ruoan vesistövaikutuksista ja vesistöjen hoidosta.

Mknk hukka infograafi 2019 valmis sahk

Maa- ja kotitalousnaisten ja Suomen ympäristökeskuksen koordinoiman Vesistökunnostusverkoston yhteisen Ruokahukka ruotuun, katse vesistöihin -hankkeen päätavoitteena oli tuoda kuluttajille tietoa mahdollisuuksista vaikuttaa ympäristön, erityisesti vesistöjen tilaan omilla valinnoillaan sekä edistää ravinteiden kierrätystä.

1.8.2017 - 31.12.2019 käynnissä olleen hankkeen tavoitteena oli vähentää ruokahävikkiä ja aktivoida vapaaehtoista vesienhoitotyötä havainnollistamisen ja positiivisen viestinnän avulla. Ympäristöministeriö rahoitti hanketta 400 000 eurolla Ravinteiden kierrätyksen edistämistä ja Saaristomeren tilan parantamista koskevasta ohjelmasta.

Valtakunnallinen hanketyö näkyi kattavasti käytännön tapahtumissa eri puolilla maata ja valtakunnallisissa sekä alueellisissa viestintäkanavissa. Hankkeen infotapahtumilla ja ruokakoulutuksilla tavoitettiin yhteensä yli 50 000 osallistujaa.

Opi lisää ruokahävikistä & kuinka voit itse vaikuttaa vesistöjen tilaan

Tältä sivustolta löydät hankkeen aikana tuotettuja materiaaleja:

  • Aiheeseen liittyvät videot löydät Youtube-kanavaltamme.
  • Osallistu Maa- ja kotitalousnaisten ruokakursseille. Kursseillamme kiinnitetään huomiota ruokahävikin vähentämiseen ja kestäviin ruokavalintoihin. Lue lisää!

Lisätietoja:

Vesistökunnostusverkostosta
Ravinteiden kierrätyksen edistämistä ja Saaristomeren tilan parantamista koskevasta ohjelmasta.