Ruoka kasvuun verkostoilla esiselvityshanke
Esiselvityshankkeen tarkoituksena on etsiä ruokaketjun toimijoita alkutuotannosta ruokapöytään. Hanke päättyi 31.12.2017
Ruoka kasvuun verkostoilla esiselvityshanke 1.2. – 31.12.2017
Esiselvityshankkeen tarkoituksena on etsiä ruokaketjun toimijoita alkutuotannosta ruokapöytään saakka Pohjois-Karjalan ja Länsi-Suomen alueilta sekä kansainvälisesti joidenkin vastaavantyyppisten alueiden kanssa. Tavoitteena on löytää esiselvityksellä edellä mainittuja alueita Suomesta ja muualta varsinaiseen kehittämis-/koulutushankkeeseen sitoutuneiksi yhteityökumppaneiksi; yrittäjät, asiantuntijat, kouluttajat, viranomaistahot, tutkijat, jotka edustavat ruokaketjun eri tasoilla toimivia organisaatioita/toimijoita.
Ruokaketjuun haetaan esim. kasviproteiinit; puhdas kaura, herne, härkäpapu, makea lupiini, hamppu, kvinoa sekä lammas, joilla on tulevaisuuden ruokaketjussa iso potentiaali.
Ruoka kasvuun verkostoilla esiselityshanke tekee yhteistyötä mm. Luonnontuote- ja puutarha-alan kehittäminen Pohjois-Karjalassa esiselvityshankkeen kanssa, jota hallinnoi PKKY sekä Tulevaisuuden elintarvikkeet -hankkeen kanssa, jota toteuttaa PIKES.
Ruoka kasvuun verkostoilla esiselvityshankkeen on Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman 2014 - 2010 toimenpiteen M16 ”yhteistyö” alatoimenpide 16.2 ”Uusien tuotteiden ja menetelmien kehittäminen” Esiselvityshanketta hallinnoi ProAgria Pohjois-Karjala.