Hankkeet
BIOSIVU – öljyhampun sivuvirroista tuotteita vähähiiliseen rakentamiseen
Maatiloilla voidaan tulevaisuudessa viljellä rakennustuotteiden raaka-aineita. BIOSIVU-hankkeessa kehitetään öljyhampun korresta uusia rakennuslevyjä.
01.01.2023 - 31.12.2024
Yrityshankkeet· Ruokahankkeet
Lähikalaa lautaselle
Lähikalaa lautaselle -hanke edistää lähikalan käyttöä elintarviketeollisuudessa ja ammattikeittiöissä sekä lisää kuluttajien tietoa lähikaloista ruokana...
01.03.2023 - 31.12.2024
Yrityshankkeet· Maisemahankkeet
Maisemat kuntoon -hanke alkaa Oulujärvi LEADER -alueella
Kylämaisemia ympäri maan uhkaavat umpeenkasvu ja maankäytön muutokset. Paikallisyhteisöjen ja asukkaiden aktiivisuutta tarvitaan ympäristönhoitotöiden kohdentamiseen...
01.02.2023 - 31.12.2024
Maisemahankkeet
KAIPO-verkko
Kainuun ja Pohjois-Karjalan vesistökunnostusverkosto jatkaa KAIPO-verkko-hankkeen aikana aloitettua toimintaa.
01.01.2024 - 31.12.2024
Ruokaklusterin toiminnallistaminen RUOTO
Etelä-Savon ruokaklusteri rekisteröityi Euroopan klusteriyhteistyön alustalle (European Cluster Collaboration Platform, ECCP) kesäkuussa 2022. Ruokaklusterin toiminnallistaminen...
01.11.2022 - 31.12.2024
Yrityshankkeet· Maisemahankkeet
Maisemat kuntoon - Kainuu
Kylämaisemia ympäri maan uhkaavat umpeenkasvu ja maankäytön muutokset. Paikallisyhteisöjen ja asukkaiden aktiivisuutta tarvitaan ympäristönhoitotöiden kohdentamiseen...
01.01.2023 - 31.12.2024
Ruokahankkeet
Kuukauden lähikala - Månadens När-fisk
Edistää paikallista elinkeinokalataloutta ja kalastusmatkailua, sekä tuottaa reseptiikkaa lähiruokapainotuksella koti- ja ammattikeittiöihin. Månadens när fisk-projektet främjar...
02.01.2023 - 31.12.2024
Maisemahankkeet
Haitalliset vieraslajit Barentsin alueella
Kansalaisten ja paikallistoimijoiden kouluttaminen ja aktivointi haitallisten vieraslajien hillintään Barents-alueella Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa.
01.05.2023 - 31.12.2024
Ruokahankkeet
Senioreiden pöydässä
Hyvä ravitsemus on tärkeä asia meille kaikille läpi koko elämän alkumetreiltä vanhuuteen. Senioreiden pöydässä tilaisuuksien...
01.11.2023 - 31.12.2024
Ruokahankkeet
Keitin keskellä kylää
Keitin keskellä kylää -projektin tarkoituksena on nostaa länsisuomalaisten ihmisten varautumistaitoja.
01.01.2024 - 31.12.2024
Ruokahankkeet
KALAKS - Kotimaista kalaa nuorten ja perheiden lautasille Keski-Suomessa
Hankkeen avulla halutaan lisätä nuorten kiinnostusta kotimaista kalaa, kalaruoan valmistamista ja kalastusta kohtaan.
25.09.2023 - 31.12.2024
Maisemahankkeet
Lumotaito
Viljelijä, kun haluat vahvistaa tilasi luonnon monimuotoisuutta ja saada sen kautta hyötyä, Lumotaito on sinua...
01.10.2021 - 31.12.2024
Ilmastonmuutokseen varautuva viljelijä -hanke
Hankkeessa nostetaan esille keskisuomalaisten viljelijöiden ilmastonmuutokseen varautumisen keinoja mm. webinaarien, podcastien ja case-esimerkkien avulla.
01.08.2021 - 30.11.2024
Yrityshankkeet
Ruokaketju näkyväksi
Ruokaketju näkyväksi -hankkeessa otetaan viestintä osaksi yrityksen arkea. Käytännönläheisissä koulutuksissa vahvistetaan brändiä, treenataan vuorovaikutustaitoja, päivitetään...
01.08.2021 - 31.10.2024
Maisemahankkeet
Kylien maisemahelmet - keinoja maaseutuluonnon ja maisemien ylläpitoon
Hankkeessa edistetään erityisesti perinnebiotooppien eli monilajisten luonnonniittyjen ja laitumien kunnostusta ja hoitoa. Myös kyläläisille tärkeät...
01.04.2022 - 31.10.2024
Kyyveden valuma-aluetalkkari
Kyyveden valuma-aluetalkkari -pilottihankkeella kehitetään valuma-aluelähtöistä maa- ja metsätalouden vesiensuojelua ja vesienhoitoa.
05.01.2023 - 31.10.2024