Kuukauden lähikala

MKN Länsi-Suomi

Ruokahankkeet

Edistää paikallista elinkeinokalataloutta ja kalastusmatkailua, sekä tuottaa reseptiikkaa lähiruokapainotuksella koti- ja ammattikeittiöihin.

Madekeitto anna kari
Madekeitto
Kalaleader
EU
EMKVR

Hankeen toteutus

Kuukauden lähikala toiminnalla tuotetaan tietoa sosiaaliseen mediaan sekä kohdennetusti Saaristomeren Kalaleaderin alueen yhdistyksille, ammattikeittiöille, kalatalousyrittäjille sekä kalastusmatkailutoimijoille.

Tuotetaan reseptiikkaa kotitalouksiin, mutta myös ammattikeittiöihin, jotta paikallisen kalan käyttö lisääntyisi. Herätetään keskustelua hanketilaisuuksissa, voisiko näitä vaihtaa lähikalavaihtoehtoihin?

Hankkeen hyödyt

Edistää elinkeinokalataloutta tuomalla kalaa kaiken kansan kautta tutuksi. Kehittää yhteisöllisesti reseptejä (lähitapaamissa/ työpajoissa), joista on hyötyä alueen toimijoille, erityisesti matkailuun. Yhteistyötä mahdollisesti oppilaitosten kanssa. Hankkeella parannetaan kalan- ja kalataloudenjulkisuuskuvaa sekä samalla aktivoidaan alueen toimijoita. Kalareseptiikassa tuodaan julki kalan vastuullisuutta ruokavaliossa. Lähikalan syöminen on vastuullinen teko.

Saaristomeren Kalaleaderin asukkaat ja yrittäjät sekä alueen yhdistykset ja toimijat. Hanke toimii seuraavien kuntien alueella: Kaarina, Kemiönsaari, Kustavi, Masku, Mynämäki, Naantali, Paimio, Parainen, Raisio, Salo, Sauvo, Taivassalo ja Turku.

Yhdistykset: kyläyhdistykset, maa- ja kotitalousnaisten yhdistykset, maamiesseurat, 4H, eläkeyhdistykset, ja muut mahdolliset paikalliset yhdistykset.

Toimijat: paikalliset kala- ja ruoka-alan ammatilliset oppilaitokset, paikalliset ruoka- ja elintarvikeyritykset, kalatalouskeskus, ammattikalastajat ja kala-alan asiantuntijat.

Hankkeen rahoitus: Saaristomeren Kalaleader

Hankkeen toiminta-aika on 2.1.2023- 31.12.2024

Hankeen toteuttaa Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaiset. Toimimme osana ProAgria Länsi-Suomea.