Kalaherkut haltuun -hanke

MKN Länsi-Suomi

Ruokahankkeet

Kalaherkut haltuun -toimintamalli tutustuttaa oppilaat kalastuksen saloihin kokonaisvaltaisesti

Porikalankasittely

Kalaherkut haltuun -hankkeessa koululaiset tutustuivat kotimaiseen lähikalaan ja sen käyttöön elintarvikkeena. Toimintaan osallistui keväisen kalastuspäivän lisäksi neljän kunnan yhteistyökoulut.
• Porin Kuninkaanhaan koulu
• Rauman Kourujärven koulu
• Säkylän yhteiskoulu
• Huittisten Suttilan koulu

Yhteistyökoulut kävivät perehtymässä kaupalliseen kalastukseen, kalanjalostukseen tai kalan- ja vesistöntutkimukseen tutkimusinstituutissa. Lisäksi he ovat päässet perkaamaan ja fileoimaan kalaa sekä valmistamaan kalaherkkuja maisteltaviksi. Huittisten Suttilan koulun oppilaat pääsivät ongelle kokeilemaan onneaan Huittisten Kalakerholaisten johdattamina. Säkylän nuoret testasivat työpajoissa erilaisia kypsennystapoja ja ottavat oppia pedagogisista kaloista. Hankkeessa kannustettiin kouluja liittymään Rauman haasteeseen, jossa Rauman koulut haastoivat muut Lounais-Suomen koulut mukaan Koulujemme Lähivedet -toimintaan. Hankkeessa lahjoitimme yhteistyökouluillemme Valonian laatimat hauskat Ötökkäkortit, joiden avulla koululaiset voivat tutustua lähivesiensä pieniin kavereihin.

Hankkeen päätyttyä, helmikuussa 2020 nettisivuillemme ja kumppanikouluihin jää materiaalia ja välineitä myöhempää käyttöä varten, jotta oppilaiden kannustaminen kalastusharrastukseen tai ruoanlaittoon olisi mahdollisimman helppoa ja innostavaa.
Hankkeen rahoitus tulee Euroopan meri- ja kalatalousrahaston Suomen toimintaohjelmasta 2014-2020.

Kalaherkut haltuun -materiaali

Tutustu materiaaliin tästä.

Kalaherkut haltuun -toiminnasta lisätietoja

Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaiset
Anna Kari p. 050 555 8440 anna.kari@maajakotitalousnaiset.fi
Janita Kylänpää p.050 664 71 janita.kylanpaa@maajakotitalousnaiset.fi

Länsi-Suomen Kalatalouskeskus
Outi Kaski-Laakso p.040 755 2794 outi.kaski-laakso@kalatalouskeskus.fi