MKN Keskuksen varsinaisessa kokouksessa jaettiin tunnustuksia ja valittiin hallituksen kokoonpano

2 min lukuaika

Tietoa meistä· Uutinen

MKN Keskuksen varsinaisessa kokouksessa jaettiin tunnustuksia. Hallitus jatkaa edellisellä kokoonpanolla.

Tunnustuspalkinnon vastaanottivat yhdistyksen puheenjohtaja Pirjo Härkönen sekä Riitta Peräinen. Kuvassa myös (vasemmalta) MKN Keskuksen hallituksen varapj. Tarja Tervo ja järjestöpäällikkö Helena Velin.

MKN Keskuksen varsinaisessa kokouksessa myönnettiin tämänvuotinen tunnustuspalkinto Jyväskylän maa- ja kotitalousnaiset ry:lle. Maisematekokilpailun valtakunnallisella tunnutuksella palkittiin Viirinkylä Rovaniemeltä. Keskuksen hallitus jatkaa ensi vuonna nykyisellä kokoonpanolla.

Maa- ja kotitalousnaisten (MKN Keskus) tunnustuspalkinto (pääkuva) myönnettiin Jyväskylän maa- ja kotitalousnaisille aktiivisesta verkostoitumisesta ja toimimisesta Jyväskylän kaupungin alueella. Perustelujen mukaan ”yhdistys on ansiokkaasti toimintansa kautta vahvistanut kaupungin ja maaseudun välistä vuorovaikutusta osoittaen, että jokaisen naisen sydämessä löytyy pieni pala maaseutua. Yhdistyksen toimintavuosien aikana sen jäsenmäärä on kasvanut tasaisesti. Koronapandemian aikana yhdistys on tehnyt digiloikan ja kannustanut jäseniään osallistumaan aktiivisesti verkkotapahtumiin. Yhteisiä tapaamisia on onnistuttu pitämään mm. pyöräilyn ja puutarhateeman merkeissä. Yhdistys on esimerkillisesti osoittanut, että voidaan toimia yhteisöllisesti ja tavoitteellisesti myös kuntakokoisena paikallisyhdistyksenä.”

Valtakunnallinen Vuoden maisemateko 2021 -kilpailun voittajana palkittiin Kemijoen varressa sijaitsevalle Viirinkylä. Kehityspäällikkö Leena Lahdenvesi-Korhonen MKN Keskuksesta iloitsi siitä, että pääpalkinto meni ensimmäisen kerran Lappiin. ”Se on hienoa. Lappi on nyt aktivoitunut, ja kilpailuehdotuksia tuli sieltä ennätysmäärä.”

Viirinkylän asukkaat raivasivat 15 hehtaarin kokoisen alueen umpeen kasvanutta jokivarsimaisemaa ja rakensivat lammasaitauksia 100 maisemanhoitolampaalle.

Valtakunnallisen maisematekokilpailun valintaraadista oli mukana ympäristöministeriön ympäristöneuvos Tapio Heikkilä, joka piti myös kokousesitelmän.

MKN Keskuksen hallituksessa erovuorossa oli kaksi jäsentä, projektipäällikkö, kolumnisti ja tietokirjailija Merja Rehn Helsingistä sekä maaseutuyrittäjä Tarja Tervo Sotkamosta. Molemmat tulivat valituiksi uudelle kaudelle, joten hallituksen kokoonpanoon ei tullut muutoksia. Heillä ei ollut vastaehdokkaita.

Puheenjohtajana jatkaa pääsihteeri Mervi Mäki-Neste, jäseninä Rehnin ja Tervon lisäksi maatalousyrittäjä ja puutarhuri Päivi Alanne Lohjalta, maa- ja metsätalousyrittäjä Sanna Mäki Salosta sekä maa- ja metsätalousyrittäjä Pirjo Luotola Saarijärveltä. MKN Keskuksen toiminnanjohtaja Christell Åström kuuluu myös hallitukseen.

MKN Keskuksen varsinainen kokous pidettiin Vantaalla ProAgrian tiloissa.