Keski-Suomen Vuoden maa- ja kotitalousnainen 2022 on Helena Tamminen-Niemelä

2 min lukuaika
Helena Tamminen Niemela ja tukijoukot

Haapamäen maa- ja kotitalousseuran puheenjohtaja Helena Tamminen-Niemelä on valittu Keski-Suomen Vuoden maa- ja kotitalousnaiseksi. Valinta julkaistiin Keski-Suomen maa- ja kotitalousnaisten varsinaisessa edustajakokouksessa 29.10.2022. Valinnan kriteerejä olivat aktiivinen toimiminen maa- ja kotitalousnaisten hyväksi, maa- ja kotitalousnaisten toiminnan edistäminen omalla alueellaan, muiden innostaminen ja kannustaminen mukaan toimintaan sekä työ kestävän kehityksen, maaseudun elinvoimaisuuden ja yhteisöllisyyden eteen.

Haapamäen maa- ja kotitalousseura on perinteikäs yhdistys. Haapamäen maamiesseura on perustettu 1909 ja Haapamäen maa- ja kotitalousnaiset 1949. Nämä yhdistyivät 1.1.1993 eli lähes 30 vuotta sitten Haapamäen maa- ja kotitalousseuraksi. Seura toimii Keuruun kaupungissa Riihon kylän ja Haapamäen alueella, jäseniä on myös naapurikylistä.

Helena Tamminen-Niemelä on ollut mukana seuran toiminnassa siitä lähtien, kun hän tuli emännäksi Haapamäelle Niemelän taloon 1985. Johtokuntavuosia eri tehtävissä on kertynyt kaikkiaan 18.

Haapamäen maa- ja kotitalousseuran toiminta on hyvin aktiivista ja puheenjohtajalla on iso rooli toiminnan pyörittämisessä. Apunaan hänellä on johtokunnan lisäksi iso aktiivijäsenten joukko. Seuran toteuttamat tapahtumat ovat suosittuja ja kokoavat yhteen kylän väkeä vauvasta ikäihmisiin.

Puheenjohtajana Helena Tamminen-Niemelä on saanut seuran toiminnan viriämään hiljaisen koronakauden jälkeen taas uudestaan entiselleen. Perustan Haapamäen maa- ja kotitalousseuran ohjelmalle luovat vuosittain toistuvat perinteiset tapahtumat: kylvönsiunauskirkko keväisin ja sadosta kiittäminen syksyisin, Impin päivän tapahtuma, kesäinen torikahvitusvuoro, pikkujoulut ja joulumyyjäiset. Lisäksi on vaihtelevasti toritapahtumia, tupailtoja ja erilaisia kahvituskeikkoja letunpaistoineen.

Seuran vesijumpparyhmä on toiminut jo 30 vuotta Keuruun uimahallissa. Kauden päätteeksi keväisin seura järjestää yhteisen kylpyläreissun, johon lähtijöitä on aina bussi täynnä.

Tämän vuoden iso ponnistus oli hankkia Riihoon defibrillaattori eli sydäniskuri kylän asukkaiden ja vierailijoiden käyttöön. Seura sai sen ostoon osittain maaseuturahaston tukea Leader Vesuri-ryhmältä. Hankebyrokratia teetti työtä, mutta nyt sydäniskuri on sijoitettuna Riihon Majatalon ulkoseinälle kaikkien saataville.

Kokousväki kuunteli ihmetellen Helenan kertomusta Haapamäen maa- ja kotitalousseuran toiminnasta ja varsinkin tapahtumiin osallistujien määrästä. Pieni kylä todellakin kokee yhdistyksen omakseen! Lämpimät onnittelut Helenalle ja koko yhdistykselle!