Huomisen hyvä teko -kampanja kannustaa arkisiin ympäristötekoihin

2 min lukuaika

Tietoa meistä· Uutinen· Järjestökampanjat

Maa- ja kotitalousnaiset julkaisee vuonna 2022 sosiaalisen median kanavissaan 52 huomisen hyvää tekoa ympäristön hyväksi

Roskareippailu oli vuoden ensimmäinen huomisen hyvä teko.

Maa- ja kotitalousnaiset julkaisee vuonna 2022 sosiaalisen median kanavissaan 52 huomisen hyvää tekoa, joilla on myönteisiä seurauksia ympäristöön, luonnon hyvinvointiin, maisemaan tai ilmastoon.

Maa- ja kotitalousnaisten tavoitteena on rakentaa tulevina vuosina Suomesta maistuva, monimuotoinen, kestävä ja elinvoimainen. Järjestö on sitoutunut työhön monimuotoisen luonnon ja ilmastonmuutoksen hillitsemisen puolesta. Vuonna 2021 julkaistiin joka viikko arkisia ilmastotekoja, ja nyt jatketaan ympäristöteemalla.

”Haluamme kannustaa arkiseen ympäristöajatteluun. Tarjoamme ihmisille konkreettisia työkaluja, joiden avulla he pystyvät vaikuttamaan omaan lähiympäristöönsä ja siten vahvistamaan luonnon elinvoimaisuutta sekä hyvinvointia laajemmin. Huomisen hyvä teko -kampanjassa tarjoamme niin isoja kuin pieniä ideoita ympäristön, luonnon ja hyvinvoinnin hyväksi”, kertoo Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry:n toiminnanjohtaja Christell Åström. ”Meillä on Suomessa jo toimivia järjestelmiä, kuten panttipullojen ja paperin kierrätys, joiden onnistumisessa kuluttajilla on suuri rooli. On kuitenkin paljon muutakin, jota voimme arjessa tehdä. Jokaisella hyvällä teolla on merkitystä.”

Huomisen hyvä teko viittaa tulevaisuuteen, josta on pidettävä huolta jo nyt. Arkiset ympäristöteot ovat tärkeitä, ja ne ovat usein pieniä ja helposti toteutettavia.

”Julkaisemme viikoittain yhden arkisen ympäristöteon, jonka toteuttaminen on melko helppoa. Osa niistä sopii jatkuviksi arjen elämänohjeiksi, kuten roskien kierrätys tai lähiruoan suosiminen”, toteaa Christell Åström. ”Ideoiden joukossa on myös arkisen elämänlaadun parantamiseen sopivia tekoja ja monipuolista luonnon arvostamista.”

Huomisen hyviä tekoja laativat kaikki Maa- ja kotitalousnaisten piirikeskukset ympäri Suomen. Vuoden ensimmäiset teot kannustavat roskareippailuun ja sesonkiruokien suosimiseen.

Huomisen hyvä teko -kampanja nostaa vuonna 2022 joka viikko arkisia ympäristötekoja Maa- ja kotitalousnaisten Facebookissa @maajakotitalousnaiset, Twitterissä @maajakotitalous ja Instagramissa @maajakotitalousnaiset
Käytössä on aihetunnisteet #huomisenhyväteko, #ympäristökiittää ja #ympäristöteko

Huomisenhyväteko_vaakakuva