Kuule kaalien kutsu – kata kevyet herkut joulupöytään

1 min lukuaika

Monipuoliset kaalit taipuvat helposti juhlaruoaksi ja tuovat uusia makuja joulun kattaukseen.

Kaalisesongin ei tarvitse rajoittua vain syksyyn. Kaalien ei myöskään tarvitse jäädä pelkästään arkiruokien tutuksi raaka-aineeksi. Ruoka-, ravitsemus- ja kotitalousneuvonnan kehitys- päällikkö Marita Suontausta Maa- ja koti-
talousnaisten Keskuksesta kehottaa nostamaan
kaalin juhlapöytään.

”Monissa kodeissa jouluruokiin kuuluu haudutettu
punakaali. Se on mainio lisuke, mutta punakaalista
saa loihdittua myös näyttäviä juhlaruokia. Esimerkiksi
granaattiomenoilla tai puolukoilla höystetty lehtikaali-
punakaalisalaatti sopii loistavasti makujensa ja
värinsä puolesta joulupöytään”, Marita vinkkaa.

Marita Suontausta
kehityspäällikkö, ruoka, ravitsemus ja kotitalousneuvonta
Maa- ja kotitalousnaisten Keskus
040 526 4619
marita.suontausta@maajakotitalousnaiset.fi