Keskikesän hemmotteluvinkit

2 min lukuaika

Rentoudu juhannussaunassa – tee kasvoille kuorinta ja jaloille kylpy!

Rentoudu juhannussaunassa – tee kasvoille kuorinta ja jaloille kylpy! Kauneudenhoitotuotteet valmistuvat helposti kotoa ja mökiltä löytyvistä raaka-aineista. Hyödynnä hoitoihin myös keskikesän luonnonantimet, villiyrtit ja kukat.

Hoida kesäiho ja -jalat kuntoon näillä ohjeilla!

Kasvoille

Raikas kasvovesi
1 dl vettä
1–2 tl hienonnettuja yrttejä (esim. minttua tai sitruunamelissaa) tai kukan terälehtiä (esim. kehäkukkaa, orvokkeja, ruusuja)
Kaada kuuma vesi yrttien tai kukkien päälle ja anna hautua 15–30 minuuttia. Siivilöi jäähtynyt uute ja pullota. Jos haluat kasvovedestä pehmentävän, lisää muutama tippa esimerkiksi manteliöljyä.
Vinkki! Säilytä valmis kasvovesi jääkaapissa, jossa se pysyy hyvänä muutamia päiviä. Askartele kasvovesipullon kylkeen kaunis etiketti. Kirjaa siihen kasvoveden ohje ja nimeä se persoonallisesti. Pullo on hauska lahja tai tuliainen.
Rauhoittava ja kosteuttava vadelmakasvonaamio
1 dl pakastettuja tai tuoreita vadelmia
1 tl juoksevaa hunajaa
1 tl kermaa
Survo vadelmat ja sekoita joukkoon hunaja ja kerma. Levitä kasvoille ja anna vaikuttaa 20 minuuttia. Huuhtele pois haalealla vedellä.
Kultainen, elvyttävä naamio kuivalle iholle
4 tippaa sitruunamehua
2 tl munankeltuaista
oliiviöljyä
Sekoita keltuainen ja sitruunamehu. Vatkaa joukkoon oliiviöljyä, kunnes koostumus on voidemainen. Levitä kasvoille ja anna vaikuttaa puoli tuntia. Huuhdo pois haalealla vedellä.
Kuoriva ja parantava lese-jogurttitahna
2 rkl leseitä
1 tl hienoa merisuolaa
luonnonjogurttia
Sekoita leseet ja suola jogurttiin paksuksi tahnaksi. Hiero tahnaa kasvoille. Huuhdo pois haalealla vedellä.

Jaloille

Hemmotteluvesi jaloille
1 dl vettä
Koivun, voikukan tai maitohorsman lehtiä tai laventelia, peltokortetta tai siankärsämöä, kutakin 1/2 dl
Kaada kiehuva vesi yrttien ja kukkien päälle. Hauduta vähintään puoli tuntia. Siivilöi, kaada pesuvatiin ja lisää joukkoon vielä lämmintä vettä.
Virkistävä sitruunajalkakylpy
3 rkl hunajaa
lämmintä vettä
1 sitruuna
Laita pesuvatiin muutama ruokalusikallinen hunajaa. Täytä vati lämpimällä vedellä. Halkaise sitruuna ja purista siitä mehu veden alla. Veden alla puristettaessa sitruunan eteeriset höyryt eivät pääse karkaamaan.
Rosmariinijalkakylpy väsyneille ja paleleville jaloille
3 rkl kuivattua rosmariinia
1 l vettä
kourallinen merisuolaa
Keitä muutama lusikallinen kuivattua rosmariinia litrassa vettä. Laita kourallinen merisuolaa vadin pohjalle. Siivilöi rosmariiniuute vatiin. Täytä vati sopivan lämpimällä vedellä.