Viinirypälehilloke

Maukas lisuke niin suolaisille kuin makeille herkuille.

Viinirypälehilloke

G, M, V

1 rs (500 g) tummia siemenettömiä viinirypäleitä
1 dl vettä
1 dl hillosokeria tai hillo-marmeladisokeria
0,5 dl kuivaa sherryä

1. Irrota viinirypäleet tertuista ja huuhtele. Puolita viinirypäleet ja laita kattilaan.

2. Lisää vesi kattilaan viinirypäleiden päälle ja keitä 10–15 minuuttia, kunnes rypäleet ovat pehmenneet ja rypälemehu on irronnut.

3. Sekoita joukkoon sokeri sekä sherry ja keitä 2-5 minuuttia.

4. Kaada hillo kuumennettuihin, puhtaisiin lasipurkkeihin ja anna jäähtyä. Sulje kannet ja nosta viileään.

    Tarjoa juustojen kanssa tai käytä täytteenä kakun välissä. Hilloke sopii tarjottavaksi myös riistaruokien kanssa.