Viinirypäle- homejuustopizza

Viinirypäleet sopivat hyvin myös pizzan päälle!

Viinirypäle-sinihomejuustopitsa

6 annosta (pellillinen)

Pohja:
2 dl vettä
25 g tuorehiivaa
0,5 tl suolaa
n. 5 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä
Täyte:
250 g siemenettömiä viinirypäleitä
3 tomaattia
1 dl tomaattimurskaa
150–170 g sinihomejuustoa
60–80 g tuoreita pinaatin lehtiä

1. Valmista ensin pohjataikina. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja jauhot vähitellen samalla sekoitellen. Lisää lopuksi öljy ja alusta taikina käsin kiinteäksi. Lisää jauhoja, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Muotoile taikina pyöreäksi tai suorakaiteenmuotoiseksi levyksi pellille leivinpaperin päälle. Peitä liinalla ja jätä kohoamaan.

2. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.

3. Huuhtele ja puolita viinirypäleet. Huuhtele tomaatit ja leikkaa viipaleiksi.

4. Murustele sinihomejuusto tai käytä valmista sinihomejuustomurua.

5. Levitä tomaattimurska pitsapohjan päälle. Lisää viinirypäleet sekä tomaattiviipaleet ja ripottele juustomuru päälle.

6. Paista uunin keskiosassa 10–15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja reunat saneet vähän väriä.

    7. Huuhtele pinaatin lehdet ja ripottele juuri uunista nostetun pitsan päälle. Tarjoa heti.