Vaniljaiset tuoremustikkapullat
Pullat saavat ihanan, pehmeän maun vaniljakreemistä ja tuoreista mustikoista.

32 kpl
Valmistusaika:
30 min + kohotus n. 30 min
200 g voita tai margariinia
0,5 l vettä
2 dl sokeria
1 kananmuna
1 pala tuorehiivaa
0,5 tl suolaa
2 tl kardemummaa
n. 1,5 l vehnäjauhoa
Täyte:
n. 4 dl vaniljakreemiä
1 l tuoreita mustikoita
Hyytelösokeria
Voiteluun 2 kananmunaa
1. Sulata rasva ja anna jäähtyä.
2. Mittaa vesi kulhoon ja murenna sekaan hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää joukkoon sokeri, kananmuna, suola ja kardemumma. Sekoita. Lisää sekaan puolet jauhoista ja sekoita voimakkaasti tasaiseksi. Lisää jauhoja vähittellen, kunnes taikina on napakkaa ja irtoaa hieman kulhon reunoista. Lisää rasva ja vaivaa taikina tasaiseksi. Lisää tarvittaessa jauhoja.
3. Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle leivinpöydälle ja jaa taikina kahteen osaan. Leivo osat tangoiksi ja leikkaa kumpikin 16 palaksi. Pyörittele palat pulliksi ja nosta leivinpaperin päälle pelleille. Laita yhdelle pellille vain 9 pullaa. Kohota vedottomassa paikassa liinan alla kaksikertaisiksi.
4. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
5. Paina jauhotetun juomalasin pohjalla kuoppa kohonneen pullan keskelle ja voitele pullan reunat kananmunalla. Jaa vaniljakreemi pullien keskelle.
6. Paista pullia uunissa n. 13 min, tai kunnes ovat kauniin ruskeat.
7. Jaa tuoreet mustikat pullien päälle. Valmista kiille hyytelösokeripakkauksen ohjeen mukaan ja pensselöi se pullasudilla mustikoiden pinnalle.
Vinkki: Käytä pulliin 2 prk valmistaa, kaupan kylmäkaapista löytyvää vaniljakreemiä tai sekoita kreemi jauheesta. Voit korvata kreemin myös vaniljalla maustetulla tuorejuustolla.