Suutarinlohi

Kalaruoat

Suutarinlohi tehdään silakoista.

Uudenmaan suutarinlohi

Suutarinlohi

600 g tuoreita silakkafileitä
0,5 dl karkeaa suolaa

Liemi
1 dl etikkaa
3 dl vettä
1–1,5 dl sokeria

Tölkkiin
1 tl kokonaisia maustepippureita
1 laakerinlehti
1 punasipuli
1 porkkana
(sinapinsiemeniä)

Lado silakkafileet avonaisina kulhoon ja ripottele väliin sekä pinnalle karkeaa suolaa. Anna maustua kylmässä seuraavaan päivään.
Sekoita liemen aineksia, kunnes sokeri on liuennut. Kääri yön yli suolalla maustuneet, valutetut fileet rullalle ja lado lasitölkkiin kerroksittain viipaloidun punasipulin ja porkkanan kanssa.
Ripottele joukkoon maustepippurit. Kaada liemi päälle. Anna maustua kylmässä pari päivää ennen tarjoilua.

    Vinkki! Sinapinsiemenet tuovat näköä herkulle.