Tyrniposset

Raikkaan täyteläiset vanukkaat syntyvät kolmesta raaka-aineesta: kermasta, sokerista ja tyrnistä

Tyrniposset

Tyrniposset

4 annosta

2 dl kuohukermaa
0,5 dl sokeria
0,5 dl tyrnimehua (sokeroimatonta täysmehua)
1 tl vaniljasokeria
Tyrninmarjoja tai muita marjoja ja marenkia koristeluun

Mittaa kuohukerma ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä viisi minuuttia.

Siirrä kattila liedeltä. Sekoita noin 1 rkl kermaseosta tyrnitäysmehun joukkoon. Seoksen kuuluu juoksettua.

Kaada tyrniseos sen jälkeen ohuena nauhana kermaseoksen joukkoon samalla sekoittaen. Mausta vaniljasokerilla.

Jaa seos neljään pieneen kulhoon tai lasiin. Peitä kulhot kelmulla ja nosta jääkaappiin jähmettymään 2–3 tunniksi tai yön yli.

Koristele tyrninmarjoilla tai muilla marjoilla sekä murustetulla marengilla.