Täytetty kaali

Liharuoat

Yksi iso kaalikääryle valmistuu joutuisammin kuin monta pientä!

Täytetty kaali
Kuva: Laura Riihelä

Täytetty kaali

4 annosta

1 kpl (800–900 g) keräkaali
1 rkl rypsiöljyä
1 keskikokoinen sipuli
400 g kananpojanjauhelihaa (tai tavallista)
2 dl rikottuja ohrasuurimoita
1 tl kuivattua meiramia
(0,25–0,5 tl jauhettua muskottia)
0,5–1 tl suolaa
0,5–1 tl rouhittua pippurisekoitusta
2 kananmunaa
2 rkl siirappia
1 rkl juoksevaa margariinia tai voi-kasviöljyseosta
leivinpaperia

  1. Keitä kaali puolikypsäksi, 10–15 minuuttia ja keitä ohra pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota öljyssä jauhelihan kanssa. Siirrä kulhoon odottamaan.
  3. Irrota kaalista 6–7 ulointa lehteä, silppua loput, siirrä silppu pannulle ja hauduttele kypsäksi.
  4. Tee täyteseos: sekoita jauhelihaan ohra, kaalisilppu, mausteet, 1 rkl siirappia ja munat.
  5. Vuoraa vuoka (noin 1,5 l) leivinpaperisuikaleilla, sitten isoilla kaalinlehdillä ja kaada siihen täyteseos. Peitä kaalinlehdillä, voitele siirapilla ja rasvalla (peitä tarvittaessa leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa).
  6. Paista 180 asteessa noin tunti, kumoa vadille, poista leivinpaperisuikaleet ja tarjoa puolukkasurvoksen kanssa.

Vinkki! Samalla ohjeella voit tehdä kaalilaatikkoa, jolloin kaalia ei tarvitse keittää aluksi, se vain suikaloidaan kokonaan ja kypsennetään pannulla.