Mustikkarahkapiirakka

Valmista pellillinen mehevää mustikkarahkapiirakkaa.

Mustikkakasi Katri Salminen
Mustikkaa kädellä

Perusseos

7 dl vehnäjauhoja
80 g mantelijauhetta
3,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
250 g margariinia tai voita

pohjataikina

½ perusseoksesta
1 kananmuna
2 dl kermaa

täyte:

1 tlk (250 g) maitorahkaa
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
n 4 dl (200 g) mustikoita
2 rkl perunajauhoja

1. Valmista ensin perusseos sekoittamalla kuivat aineet keskenään sekaisin. Sulata margariini tai voi ja lisää jäähtyneenä perusseokseen.

2. Valmista pohjataikina. Ota puolet perusseoksesta ja lisää siihen kananmuna ja kerma. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle.

3. Valmista täyte sekoittamalla rahkaan kananmunat ja sokeri. Kaada seos pohjataikinan päälle. Sekoita mustikoiden joukkoon perunajauho ja kaada mustikat rahkaseoksen päälle. Ripottele lopuksi loput perusseoksesta piirakalle.

4. Paista piirakkaa 200 asteessa n. 40 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä.

Vinkki: Vaihda mustikat puolukoihin tai muihin marjoihin, paloiteltuun raparperiin tai omenaan.