Paistettua kalaa ja raparperia

Kalaruoat

Kalan ja raparperin suussasulava liitto

Lautasella paistettua kalaa ja raparperia
Kuva: Kai Laszka

Paistettua kalaa ja raparperia

4 annosta 

n. 600 g vaaleaa kalaa fileinä (esim. siikaa tai kuhaa)
4–5 raparperinvartta
2 tl fariinisokeria
2–3 rkl vettä
1 dl ruisjauhoa
1 tl suolaa
0,25 tl rouhittua mustapippuria
2 rkl öljyä
1–2 rosmariininoksaa
1–2 rkl kapriksia
0,5–1 rkl sherryetikka tai omenaviinietikkaa

Leikkaa raparperit suupalan kokoisiksi ja laita sokerin sekä veden kanssa kattilaan. Kuumenna, kunnes raparperi pehmenee. Nosta pois liedeltä.

Sekoita jauhot, suola ja pippuri. Kääntele kalafileet jauhoseoksessa.

Kuumenna öljy tilavalla pannulla ja laita kalat nahkapuoli alaspäin pannulle. Lisää rosmariini ja paista muutama minuutti. Käännä fileet. Lusikoi raparperi ilman lientä pannulle ja ripottele sekaan kaprikset. Mausta etikalla. Paista, kunnes kalafileet ovat kypsiä.

Valuta lopuksi raparperien liemi kalojen ja raparperin päälle. Tarjoa heti keitettyjen perunoiden kanssa.