Omenanyytit ja kinuskikastike

Raikkaat omenanyytit voi valmistaa vaikka nuotiolla

Omenanyytti vaaka kati laszka 9560

Omenanyytit ja kinuskikastike

2 annosta

2–4 omenaa
2 tl kanelia
1 rkl sokeria
2 rkl voita
(2 palaa kuivahtanutta kahvikakkua)
(2–3 rkl maitoa)
(2 tl vaniljasokeria)

Kinuski
2 dl sokeria
2 dl kermaa

Lohko omenat ja poista siemenkota. Asettele lohkot folionyytteihin ja ripottele päälle kaneli ja sokeri. Jos laitat nyytteihin kakkua, lorauta kakkujen päälle vaniljasokerilla maustettua maitoa.

Tipauta lopuksi nyytteihin voinokareet. Kypsennä nyyttejä nuotiolla tai grillissä 10-20 minuuttia, kunnes omenat ovat omaan makuun sopivan pehmeitä.

Valmista nyyttien kypsentämisen aikana kinuski. Laita sokeri pannulle ja kaada päälle kerma.

Keittele lempeästi noin 20 minuuttia, eli kunnes seos muuttuu kullanruskeaksi ja sakeaksi kinuskiksi.

Kaada kinuski avattujen omenanyyttien päälle ja nauti!

VINKKEJÄ! Nyytit valmistuvat kätevästi myös metsäretkellä, jos teet nyytit paistovalmiiksi jo kotona ja keität myös kinuskin valmiiksi. Käytä folionyyteissä aina paksua foliota tai kaksinkertaista folioarkkia, jottei nyytti repeile. Folioiden päälle vielä palanen leivinpaperia, niin se ehkäisee ruokien tarttumisen folioon. Voit myös korvata kakkupalat kaurakekseillä ja vaniljamaidon konjakilla, calvadoksella tai vastaavalla halutessasi.