Omena-lanttulaatikko

Omena maustaa perinteisen lanttulooran

Joulukinkku
Kuva: Timo Viljakainen

Omena-lanttulaatikko

1 kg lanttuja
2–3 hapanta omenaa
n. 4 dl vettä
0,5 tl suolaa
0,5 tl valkopippuria
ripaus muskottipähkinää
1 rkl siirappia
1–2 dl maitoa
1 tl öljyä vuoan voiteluun

Poista omenista siemenkota. Kuori ja paloittele omenat ja lanttu.
Keitä palat suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Veden tulee juuri ja juuri peittää ainekset.
Kaada keitinvedestä puolet kulhoon odottamaan. Loput voit käyttää vaikka sämpylätaikinan nesteeksi.
Soseuta kypsä lanttu ja omena. Mausta valkopippurilla, muskotilla ja siirapilla. Kaada joukkoon maito ja vatkaa kuohkeaksi. Lisää tarvittaessa keitinvettä. Tarkista maku.
Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja tee lusikalla pintaan koristeita. Paista 175 asteessa noin tunnin, kunnes reunat ovat ruskistuneet.