Mausteiset jälkiruokasienet

Hilloa sienet makeaan hedelmä- tai marjalikööriin

Artikkeli mkn ruokaneuvot elokuu hillotutsienet kuvatimoviljakainen

Mausteiset jälkiruokasienet

500 g pieniä kiinteämaltoisia sieniä
4 dl makeaa valkoista vermuttia
1 kanelitanko
4‒6 kokonaista mausteneilikkaa
noin 2‒3 dl hedelmä- tai marjalikööriä

Puhdista sienet hyvin, jätä jalka jäljelle. Leikkaa isoimmat viipaleiksi pystysuunnassa ja puolita pienimmät.

Kaada vermutti teräskattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen. Lisää mausteet ja sienet. Keitä hiljalleen 3-4 minuuttia. Poista kanelitanko ja neilikat.

Jäähdytä sienet vermutissa ja nostele ne sitten puhtaaseen lasitölkkiin ja kaada päälle mieleistäsi likööriä (esim. omena, päärynä, aprikoosi, sitrus tai manteli) niin, että kaikki sienet peittyvät. Voit halutessasi säilyttää sienet myös jäähdytetyssä vermutissa, mutta silloin ne on käytettävä parin päivän sisällä.

Säilytä jääkaapissa tarjoiluun saakka. Sienet sopivat tarjoiltavaksi jäätelön, kermavaahdon, vaahdotetun ranskankerman tai pienet ohukaisten kera.