Mausteinen härkäpapukeitto

Keitot

Härkäpavuista tehty lämmittävä, mausteinen keitto maistuu pakkaspäivän aterialla

Mkn artikkeli harkapapukeitto ruokaneuvot kuvatimoviljakainen maa jakotitalousnaiset 3

Mausteinen härkäpapukeitto

4–5 annosta

1 rkl öljyä
2 tl kurkumaa
3 tl currya
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
pala tuoretta inkivääriä (hienonnettuna 2 rkl)
1 sipuli
2 paprikaa
1 salaattifenkoli
n. 3 dl keitettyjä härkäpapuja (noin 0,75 dl kuivattuna)
0,75 tl suolaa
5 dl tomaattimehua
7 dl kasvislientä
1 rkl hunajaa
2 rkl limettimehua
1 dl tuoretta korianteria
Lisäkkeeksi smetanaa tai maustamatonta jogurttia

Käsittele kuivatut härkäpavut

Liota härkäpapuja reilussa vesimäärässä 10–12 tuntia.

Kaada liotusvesi pois ja keitä härkäpavut uudessa vedessä, kunnes ne pehmenevät, 45 minuuttia – 1 tunti riippuen pavun koosta. Papu on kypsä, kun sen voi musertaa sormella painamalla.

Kaada keitinvesi pois ja jäähdytä härkäpavut.

    Valmista keitto

    Kuori ja hienonna sipuli ja inkivääri. Kuullota miedolla lämmöllä ensin kurkuma, curry, juustokumina, inkivääri ja sitten sipuli.

    Pese ja kuutioi paprikat ja fenkoli. Lisää paprika- ja fenkolikuutiot sekä keitetyt härkäpavut sipulin joukkoon, mausta suolalla.

    Lisää tomaattimehu ja kasvisliemi.

    Hauduta miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia.

    Mausta hunajalla ja limettimehulla. Tarkista maku ja lisää joukkoon tuore korianteri juuri ennen tarjoilua.

    Tarjoa keiton lisäkkeenä smetanaa tai maustamatonta luonnonjogurttia.