Kukkakaali-perunapata

Kukkakaali-perunapadan esikuvana on intialainen curry

Kukkakaali-perunapata
Kuva: Laura Riihelä

Kukkakaali-perunapata

4 annosta

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
0,5 tl kuminaa
0,5 tl korianteria
1–2 rkl currya
2 rkl rypsiöljyä
1 pienehkö (600 g) kukkakaali
5–6 kpl (400 g) perunoita
1 dl linssejä, herneitä tai kypsiä papuja
5 dl vettä
0,5–1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
80 g (6–7 dl) pinaattia, nokkosta tai vuohenputkenlehtiä (myös pakastettu lehtipinaatti käy)
2 rkl tomaattipyreetä
2 dl kaura- tai ruuanvalmistuskermaa (rasvaa noin 10 %)
(1–2 tl hunajaa, siirappia tai sokeria)

Puhdista ja pilko peruna ja vihannekset. Hienonna kumina ja korianteri morttelilla. (Jos käytät nokkosta, ryöppää se eli kiehauta vesitilkassa.)

Kuullota sipulit sekä curry, hienonnettu korianteri ja kumina öljyssä.

Lisää vesi, suola, linssit ja perunat ja kypsennä noin 10 minuuttia.

Lisää kukkakaali, herneet tai pavut ja ruokakerma.

Kun perunat ovat kypsiä, lisää tomaattipyree ja pinaatti ja mausta pippurilla.

Tarkista maku ja tarjoa pataa vihreän salaatin ja leivän (esimerkiksi rieskan) kanssa.