Kalamiehen rukiiset muikut

Kalaruoat

Paistetut muikut kalakukkotwistillä

Rukiiset muikut
Kuva: Jouni Ranta

Kalamiehen rukiiset muikut

4–5 annosta

1 kg muikkuja
2 dl ruisjauhoja
ripaus valkopippuria
1,5–2 tl suolaa

voita ja rypsiöljyä tai margariinia paistamiseen

Lisäke
170 g Amerikan pekonia
2 sipulia
100 g ruisleipäviipaleita

Tarjoiluun
persiljaa

Poista muikuista pää ja vedä sen mukana sisälmykset. Huuhdo kalat ja valuta hyvin.

Tee pekonilisäke valmiiksi ja pidä se lämpimänä muikkujen paistamisen ajan. Paista pieniksi kuutioitua pekonia pannulla tai muurikassa, kunnes siitä irtoaa rasvaa. Lisää hienonnettu sipuli ja pieniksi kuutioitu leipä. Paista seosta, kunnes pekoni ja sipuli kypsyvät ja leipäkuutiot ovat rapeita.

Mausta jauhot suolalla ja valkopippurilla. Kääntele kalat jauhoissa. Ruskista rasva pannussa tai muurikassa. Lado kalat pannulle ja paista kohtalaisella lämmöllä kauniin ruskeiksi molemmin puolin.

Tarjoa kalojen ja lisäkkeen kanssa raikasta salaattia ja halutessasi perunoita tai perunamuusia.