Kaalisalaatti

Höystä raikas salaatti kuivatuilla karpaloilla

Kaalisalaatti
Kuva: Timo Viljakainen

Kaalisalaatti

400 g valkokaalia
1 iso porkkana
1 palsternakka
1 dl vettä
0,5 dl väkiviinaetikkaa
1–2 rkl sokeria
vajaa 0,5 tl suolaa
2 rkl öljyä
0,5 dl kuivattuja karpaloita


Suikaloi kaali esimerkiksi juustohöylää apuna käyttäen. Kuori ja raasta porkkana ja palsternakka.

Kuumenna kattilassa vesi. Lisää sokeri ja suola. Sekoita kunnes sokeri on sulanut.

Lisää etikka ja öljy.

Kaada marinadi raasteen joukkoon. Anna marinoitua vähintään puoli tuntia mieluiten seuraavaan päivään.

Voit valuttaa salaatin ennen tarjoilua, jos marinadia on liikaa. Laita karpalot salaatin päälle juuri ennen tarjoilua.