Juustovanukas ja juureshilloke

Vanukkaan mieto sinihomejuuston aromi, juureshilloke ja piparkakkumurut muodostavat hurmaavan makuyhdistelmän

Artikkeli juuresvanukas v ruokaneuvot joulukuu kuvamaa jakotitalousnaiset timoviljakainen 15

Juustovanukas ja juureshilloke

6 annosta

Juureshilloke
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
2 rkl rypsiöljyä
2 porkkanaa (200g)
pieni pala lanttua (100g)
1 rkl tomaattipyrettä
1 rkl valkoviinietikkaa
2 dl tomaattimehua
2 rkl  hunajaa
2 timjamin oksaa
0,5 tl suolaa

Juustovanukas
1 dl maitoa
2 dl kermaa
2 keltuaista
1 tl sokeria
150 g sinihomejuustoa
2 liivatelehteä
piparkakkumurua koristeeksi

  1. Valmista ensin juureshilloke. Hienonna sipulit. Kuutioi lanttu ja porkkana pieniksi kuutioiksi.

  2. Kuullota sipuleita rypsiöljyssä muutama minuutti. Lisää porkkana- ja lanttukuutiot sekä tomaattipyre ja jatka kuullottamista vielä hetki.

  3. Lisää loput aineet ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 30–40 minuuttia.

  4. Poista timjamin oksat ja jäähdytä hilloke.

  5. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

  6. Saosta maito, kerma, keltuaiset ja sokeri kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen samalla tavoin, kuin tekisit vaniljakastiketta. Älä keitä. Tämä vie noin 10–15 minuuttia

  7. Kaada saostettu massa murennetun homejuuston päälle, lisää liotettu liivate ja soseuta huolellisesti sauvasekoittimella.

  8. Kaada massa pieniin annosvuokiin tai laseihin ja anna hyytyä yön yli jääkaapissa.

  9. Ennen tarjoilua annostele juureshilloketta vanukkaan päälle ja koristele piparkakkumurulla.