Hurmaava raparperipiirakka

Raparperi on monikäyttöinen alkukesän herkku. Tämä suussa sulava piirakka ei lisukkeita kaipaa.

Raparperia lautasella

Hurmaava raparperipiirakka

250 g voita
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
(0,5 tl jauhettua tai pieni määrä raastettua tuoretta inkivääriä)

Lisäksi
2 dl piimää ja 1 muna

Täyte
1 l raparperia paloiteltuna
200 g kermaviiliä
250 g maitorahkaa
2 dl sokeria (voi käyttää puolet fariinisokeria)
2 munaa
3 tl vaniljasokeria

Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisula. Nypi murumaiseksi. Siirrä muruseoksesta yksi neljäsosa toiseen kulhoon.

Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna. Sekoita taikinaksi. Taikinaan jäävistä paakuista ei tarvitse huolestua, sillä ne häviävät paistamisen aikana.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (35 x 40 cm). Ripottele raparperipalat pohjataikinan päälle.

Sekoita loput täytteen ainekset keskenään. Kaada taikinaseos raparperinpalojen päälle. Ripottele raparperipiirakan pinnalle loppu muruseos.

Paista raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.