Hurmaava raparperipiirakka

Leivonnaiset

Raparperi on monikäyttöinen alkukesän herkku. Tämä suussa sulava piirakka ei lisukkeita kaipaa.

Raparperi

Hurmaava raparperipiirakka

Raparperipiirakan perusseos

250 g voita

8 dl vehnäjauhoja

3 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

2 tl vaniljasokeria (voit lisätä ½ tl jauhettua inkivääriä tai raastaa vähän tuoretta joukkoon)

lisäksi :

2 dl piimää sekä 1 muna

täyte:

1 l raparperia (paloiteltuna)

200 g kermaviiliä

250 g maitorahkaa

2 dl sokeria (voi käyttää puolet fariinisokeria)

2 munaa

3 tl vaniljasokeria

  • Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisula. Nypi murumaiseksi.
  • Siirrä muruseoksesta yksi neljäsosa toiseen kulhoon.
  • Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna. Sekoita taikinaksi. Taikinaan jäävistä paakuista ei tarvitse huolestua, sillä ne häviävät paistamisen aikana.
  • Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (35 x 40 cm).
  • Ripottele raparperipalat pohjataikinan päälle.
  • Sekoita loput täytteen ainekset keskenään. Kaada taikinaseos raparperinpalojen päälle.
  • Ripottele raparperipiirakan pinnalle loppu muruseos.
  • Paista raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.