Frittata

Frittata on ruokaisa uunimunakas

Mkn artikkeli frittata v ruokaneuvot paasiainen kuvatimoviljakainen maa jakotitalousnaiset 8

Frittata

4 annosta

8 kananmunaa
1 dl laktoositonta ruokakermaa, 15 %
1 keitetty peruna
50 g lehtikaalia
1 pieni (120 g) keltainen paprika
1 sipuli
50 g kovaa, voimakkaan makuista juustoa raastettuna
2 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
mustapippuria

Pilko peruna pieniksi kuutioiksi ja kuori sekä siivuta sipuli ohuiksi renkaan puolikkaiksi. Pese paprika ja viipaloi se ohuiksi siivuiksi.

Huuhdo ja kuivaa lehtikaali. Poista ruodit ja pilko pienemmäksi.

Kuumenna uuninkestävällä paistinpannulla (n. 24 cm) rypsiöljyä. Kuullota sipuli ja paista paprikasiivuja pannulla pari minuuttia keskilämmöllä. Lisää pannulle kuutioidut kypsät perunat ja lehtikaali. Kääntele hetki.

Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Sekoita joukkoon kerma, juusto ja mausta hieman suolalla ja mustapippurilla. Kaada seos pannulle kasvisten päälle.

Nosta pannu 175-asteiseen uuniin ja anna kypsyä 20–25 minuuttia. Ota frittata pois uunista heti, kun se näyttää hyytyneen kauttaaltaan.

Anna frittatan jäähtyä hetken aikaa ja leikkaa se annospaloiksi.

Vinkki! Maukas frittata syntyy myös sienistä. Lisää muna-kerma-juustomassaan kuullottetua sieni-sipuliseosta ja persiljaa tai kuullota sienien sekaan lehtikaalia.

Ohje on ilmestynyt Koti ja maaseutu -lehdessä 3/2016.