Parasta Pöytään Pirkanmaalla - lähiruokaa jokaiseen päivään

MKN Etelä-Suomi

Ruokahankkeet

Lähiruoassa on potentiaalia bissnekseksi.

Kuva: Auli Hirvonen
Parasta pöytään Pirkanmaalla – lähiruokaa jokaiseen päivään – hankkeen tavoitteena on saada paikalliset maatalousyrittäjät ja elintarvikkeiden jatkojalostajat huomaamaan lähiruokaan liittyvä liiketoimintapotentiaali ja hyödyntämään sitä aktiivisesti tuotteissaan ja palveluissaan. Lähiruoka tulee osaksi kuluttajien päivää. Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaiset on kehittämässä hankkeessa lähiruokareseptiikkaa Pirkanmaalaisten lähiruokatuottajien tuotteista kuluttajien käyttöön sekä työpajatoiminnassa, jossa tuottajat pääsevät kehittämään tuotteitaan kuluttajien tarpeisiin.
Hanketta hallinnoi Ahlmanin koulun Säätiö sr, osatoteuttajina on ProAgria Etelä-Suomi ry / Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaiset sekä Ekokumppanit Oy.
Instagram: @parastapoytaan

Hanketta toteutettiin vuosina 2016-2018

Parasta pöytään Pirkanmaalta -julkaisu
Hanke on tuottanut Parasta pöytään Pirkanmaalta -julkaisun. Olemme haastatelleet pirkanmaalaisen ruoan tuottajia, elintarvikeyrittäjiä ja muita toimijoita. Kaikkia haastateltavia yhdistää sama tavoite: tuottaa hyvää ruokaa, joka on kasvanut pirkanmaalaisesta maasta ja maisemasta. Pirkanmaan avarilta pelloilta ja laajoilta kalavesiltä saadaan raaka-aineita, joista voi valmistaa huipputuotteita, maistuvaa kotiruokaa ja upeita annoksia parhaiden ravintoloiden keittiöissä. Haastattelujen lisäksi löydät julkaisusta jokaiseen neljään vuodenaikaan sopivia, helppoja reseptejä, joissa on käytetty maakunnassa tuotettuja raaka-aineita.
Julkaisuun pääset tutustumaan tästä linkistä.