Prinsessakakku

Marsipaanikuoren alla on herkullinen sokerikakku, jonka täytteenä on vaniljakreemiä, kermahyytelöä tai -vaahtoa sekä vadelmahilloa

Prinsessakakku marsipaanikuorrutuksella
Kuva: Timo Viljakainen

Prinsessakakku

n. 15 annosta

Kakkupohja
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja tai ohratärkkelystä
1 tl leivinjauhetta

Vaniljatäyte
5 dl maitoa
1 muna
4 rkl (reilu 0,5 dl) perunajauhoja
0,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa

Marjatäyte
2 dl suomalaisia vadelmia
1 dl vadelmahilloa

Voikreemi
100 g voita
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Kuorrutus ja koristelu
250 g marsipaania
kaulintaan siivilöityä perunajauhoa
tomusokeria
(marsipaanikukkia)

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita jauhot varoen taikinaan.
  2. Kaada kakkutaikina 2,5 litran voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Pinnoitettua vuokaa ei tarvitse korppujauhottaa.
  3. Paista 175 asteessa kypsäksi n. 35 minuuttia. Mikäli paistat kakun pinnoitetussa vuoassa, uunin lämpötila saa olla alempi: alussa 175 asteessa 10 minuuttia, sen jälkeen alenna lämpötila 160 asteeseen ja paista vielä n. 25 minuuttia. Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.
  4. Sekoita vaniljatäytteen ainekset vaniljasokeria ja kuohukermaa lukuun ottamatta kattilassa. Kuumenna koko ajan hyvin sekoittaen kunnes pulpahtaa. Jäähdytä kiisseli. Lisää vaniljasokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita siitä ensin pieni osa kiisseliin, jotta seos notkistuu. Lisää loppu kermavaahto. Tarkista sokerin riittävyys.
  5. Murskaa vadelmat. Sekoita ne hilloon. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan. Levitä kumpaankin väliin ensin ohuelti vaniljatäytettä, sitten marjatäytettä ja päälle runsas kerros vaniljatäytettä. Keskellä voi olla hieman reilumpi kerros. Aseta kansilevy päälle.
  6. Vatkaa pehmeä voi, siivilöity tomusokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Levitä voikreemi kakun päälle.
  7. Siivilöi pöydälle hieman perunajauhoja. Kauli marsipaani levyksi ja siirrä se kakun päälle. Leikkaa reunojen yli menevä marsipaani pois. Siivilöi pintaan tomusokeria. Muotoile halutessasi marsipaanista kukkia kakun päälle.