Porkkanahyytelökakku

Porkkanakakku on voittanut Maa- ja kotitalousnaisten kakkukilpailun

Porkkanakakkujpeg 0

Porkkanahyytelökakku

3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Porkkanahillo
1 kg porkkanoita
1–2 dl vettä
4 sitruunan mehu
500 g hillosokeria

Täyte
2 dl kevyttä (20 %) vispautuvaa rasvasekoitetta tai vispikermaa
150 g maustamatonta kevyttuorejuustoa
2 dl rasvatonta maustamatonta jogurttia
1 dl porkkanahilloa
2–4 rkl sokeria
4–5 liivatelehteä
1 rkl sitruunamehua
vettä ja sitruunamehua kostutukseen

Kiille
2 dl porkkanahilloa

Pursotukseen
3 dl vispikermaa
1 rkl sokeria

Keitä hilloa varten porkkanat vedessä ja soseuta. Lisää soseeseen sitruunoiden mehu ja hillosokeri. Keitä 5–10 min.

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Paista 225 asteessa 6–8 minuuttia.

Laita irtopohjaisen vuoan pohjalle pohjan osan kokoinen pyöreä leivinpaperi. Ota kääretorttulevystä irtopohjavuoan kokoiset, pyöreät levyt (2 kpl).

Laita yksi levy irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Kostuta kevyesti sitruuna-vesiseoksella.

Valmista täyte. Vaahdota kerma tai rasvasekoite, lisää joukkoon tuorejuusto ja jogurtti. Lisää porkkanahillo, sokeri sekä kuumaan sitruunamehuun liotetut liivatteet.

Levitä porkkanahilloa kerros pohjalevylle ja lisää puolet täytteestä. Pane toinen kakkulevy täytteen päälle ja kostuta kevyesti. Levitä porkkanahilloa levylle ja lisää loput täytteestä.

Anna kakun hyytyä jääkaapissa 2–3 tuntia tai yön yli. Lisää lopuksi pinnalle kerros porkkanahilloa. Irrota kakku vuoasta ja pursota kakun reunat kermavaahdolla.