Pavlova

Ihana Pavlova sopii lähes kaikille

Pavlova

Pavlova on yksi kesän ehdoton juttu. Se on helppo tehdä ja täyttää mieleisellä täytteellä ja se sopii lähes kaikille, sillä se ei sisällä ollenkaan jauhoja.

Mansikkainen pavlova

Pohja
4 kananmunan valkuaista
2,5 dl hienoa sokeria
2 tl maissitärkkelystä
1 tl sitruunamehua tai etikkaa

Täyte
2dl kuohukermaa
sokeria
tuoreita mansikoita ja muita marjoja
halutessasi voit lisätä koristeeksi syötäviä kukkia

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi puhtaassa kulhossa. Lisää sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista niin kauan, että vaahto on kiinteää ja kiiltävää. Lisää lopussa maissitärkkelys ja sitruunamehu ja sekoita vielä vähän aikaa.

Levitä valkuaisvaahto pellille leivinpaperin päälle halkaisijaltaan noin 24 cm pyöreäksi pohjaksi. Nostele reunoja vähän korkeammaksi niin, että keskellä jää kuoppa. Paista uunissa 125 asteessa 1,5–2 h.

Täytä jäähtynyt pohja kermavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla ja koristele syötävillä kukilla.