Omena-unelmakääretorttu

Kääretorttu on kätevä vierasvara. Pakastettu torttu sulaa nopeasti.

Omena-unelmakääretorttu
kuva: Timo Viljakainen

Omenaunelma

Voit tarjoilla juhlavan kääretortun myös leivoksina. Paloittele torttu parin sentin viipaleiksi ja koristele viipaleet kermavaahdolla ja marjoilla tai vaikka omenaruusuilla.

4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Omenaruusut
1 omena
2 dl vettä
0,5 dl sokeria

Täyte ja kuorrutus
2 dl laktoositonta kuohukermaa
200 g vaniljarahkaa tai vaniljatuorejuustoa
1 tl sokeria

Omenatäyte
1,5 dl omenahilloa tai sosetta
n. 2 dl rahka-kermavaahtoseosta
(2 rkl vaniljakreemijauhetta)

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Huoneenlämpöisinä munat vaahtoutuvat paremmin.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos siivilän läpi kevyesti sekoittaen muna-sokerivaahtoon.

Levitä taikina voidellulla leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle ja paista 200 asteen lämmössä uunin keskitasolla noin kymmenen minuuttia.

Kumoa kypsä pohja leivinliinan tai puhtaan astiapyyhkeen päälle. Sitä ei tarvitse sokeroida. Poista paistopaperi.

Omenakoristeita varten kuumenna vesi ja sokeri. Pese omena ja leikkaa ohuenohuiksi, puolikuun muotoisiksi viipaleiksi. Poista siemenkota. Kiehauta omenaviipaleita sokerivedessä pari minuuttia ja kaada lävikköön. Tee ruusun sisäosan pieni nuppu rullaamalla yksi omenaviipale. Kääri nupun ympärille lisää viipaleita terälehdiksi. Laita valmiit ruusut odottamaan lautaselle. Valmista haluamasi määrä ruusuja ja pilko loppu omena pieniksi kuutioiksi omenatäytteeseen.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljalla maustettu rahka tai tuorejuusto ja sokeri

Ota pari desilitraa kerma-rahkavaahtoa erilleen ja sekoita siihen omenahillo ja koristelusta jäävät omenakuutiot. Voit lisätä vielä pari ruokalusikallista vaniljakreemijauhetta, niin täytteestä tulee kiinteämpi.

Levitä omenaseos jäähtyneen kääretorttulevyn päälle. Kääri levy rullalle kapeammasta sivusta alkaen. Leivinliinan avulla rullaaminen onnistuu helposti.

Kuorruta torttu kerma-rahkavaahdolla ja koristele omenaruusuilla ja sitruunamelissan tai mintun lehdillä.

    VINKKI! Jos et halua kuorruttaa torttua, lisää täytteeseen 1,5 dl omenahilloa ja täyte riittää kahteen torttuun.