Minna Canthin kakku

Muhkean mausteinen Minna Canthin nimikkokakku on peräisin Canthin perheen keittokirjasta

Minna Canthin kakku

Minna Canthin kakku

Reseptin sanotaan olevan peräisin Canthin perheen keittokirjasta, joten ainesuhteita ei ole muutettu, vaikka annos on liian suuri useimpiin kakkuvuokiin. Helpointa asia on ratkaista paistamalla osa taikinasta ”pikkukakuksi” toisessa vuoassa tai paistonkestävässä astiassa.

4 dl kuohukermaa
2 munaa
2 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
1 rkl pomeranssinkuorta
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
2 tl soodaa
2 dl siirappia
4 rkl sulatettua voita
koristeluun tomusokeria

  1. Vaahdota kerma.
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  3. Yhdistä vaahdot.
  4. Sekoita keskenään sekoitetut kuivat aineet ja siirappi vuorotellen vaahtoon. Lisää voi.
  5. Kaada taikinaa voideltuun, korppujauhotettuun (pinnoitettua vuokaa ei tarvitse korppujauhottaa) vuokaan korkeintaan 3/4 korkeudelle, sillä kakku kohoaa paljon. Paista loppu taikina toisessa vuoassa tai astiassa, jollei vuoka ole riittävän suuri, vähintään 2,4 litraa.
  6. Paista puoli tuntia 175 asteessa ja noin puoli tuntia 150 asteessa tai kunnes kakku on kypsä. Tarkista kypsyys esimerkiksi cocktailtikulla. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, on kakku kypsä. Kypsän kakun reunat irtoavat myös vuoasta.
  7. Kumoa hetken aikaa jäähtynyt kakku tasaiselle lautaselle. Anna jäähtyä. Koristele kakku ennen tarjoilua sihdatulla tomusokerilla.

Vinkki!

  • Tunne uunisi: kiertoilmauunissa riittää usein alemmat lämpötilat. Pinnoitettussa vuoassa kakku paistuu myös alemmissa lämpötiloissa.
  • Ennen oli kahvikakkujen kanssa tapana tarjota lisäkkeinä kermavaahtoa ja hilloa. Niillä saa lisää juhlavuutta.