Mehevä appelsiinikakku

Mehevä appelsiinikakku maistuu vaikkapa kahvin kera

Appelsiinikakku 0

Mehevä appelsiinikakku

2,5 dl öljyä
3 munaa
2,5 dl maitoa
2 tl appelsiininkuorta
0,5 dl appelsiinin mehua
(2 rkl appelsiinilikööriä)
4 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
1,5 tl suolaa
0,5 tl leivinjauhe
0,5 tl ruokasooda
tomusokeria

Lämmitä uuni 160 asteeseen.

Vuoraa 22 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla.

Kaada isoon kulhoon ruokaöljy ja rikotut munat ja vatkaa emulsioksi.

Lisää maito, appelsiinin mehu ja likööri ja vatkaa hyvin sekaisin.

Lisää sokeri ja jatka vatkaamista.

Lisää kuivat aineet siivilän läpi ja sekoita nopeasti. Taikina jää aika löysäksi.

Paista kullanruskeaksi noin 60–75 min uunista riippuen. Kokeile tikulla kakun keskeltä kypsyys.

Anna jäähtyä vuoassaan vähintään tunti ennen kuin irrotat reunuksen.

Siivilöi kypsän kakun päälle tomusokeria ennen tarjoilua.

Kakku säilyy ilmatiiviisti pakattuna huoneen lämmössä noin viikon.