Mämmikakku

Uutta käyttöä mämmille löytyy kakusta, johon mämmi antaa hienon aromin. Tarjoa aterian jälkiruokana kermavaahdon tai paksun vaniljakastikkeen kanssa.

Mämmikakku
Kuva: Timo Viljakainen

Mämmikakku

300 g mämmiä
100 g voita
1,25 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
(1 tl jauhettua pomeranssia)

1. Notkista mämmi lämmittämällä hetken mikrossa.
2. Sulata voi ja sekoita sokerin kanssa mämmin joukkoon.
3. Lisää munat ja sekoita huolellisesti.
4. Sekoita jauhojen joukkoon sooda ja leivinjauhe sekä halutessasi pomeranssi ja lisää seos taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
5. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun noin 1,5 litran vetoiseen kakkuvuokaan.
6. Paista 190 asteessa 30–40 min.
Kumoa vuoasta hieman jäähtyneenä.
Tarjoile sellaisenaan tai esimerkiksi appelsiinilla maustetun kermavaahdon kera.