Mämmikakku

Uutta käyttöä mämmille löytyy aterian jälkiruokana tarjottavasta kakusta, johon mämmi antaa hienon aromin.

Mämmikakku
Kuva: Timo Viljakainen

Mämmikakku

300 g  mämmiä
100 g  sokeria
100 g  voisulaa
3  kananmunaa
3 dl  vehnäjauhoja
1 tl  ruokasoodaa
1 tl  leivinjauhetta

Notkista mämmi lämmittämällä hetken mikrossa.
Lisää voisula ja sokeri. Sekoita.
Lisää munat ja sekoita huolellisesti.
Sekoita jauhot ja mausteet keskenään ja lisää taikinaan.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 190 asteessa 30–40 min.
Kumoa vuoasta hieman jäähtyneenä. Tarjoile sellaisenaan tai appelsiinilla maustetun kermavaahdon kera.