Koivunlehti-raparperisima

Juomat

Ihana, raikas ja keväinen juoma syntyy raparperista ja nuorista koivunlehdistä

Kolme pulloa punaista koivunlehti-raparperisimaa
Kuva: Kati Laszka

Koivunlehti-raparperisima

1 l nuoria koivunlehtiä
3–4 raparperinvartta
2 dl fariininsokeria
2 dl sokeria
4 l vettä
1/5 teelusikallista kuivahiivaa tai herneen kokoinen nokare tuorehiivaa
rusinoita

Huuhdo koivunlehdet nopeasti ja valuta vesi pois. Voit halutessasi silputa lehtiä hieman.

Leikkaa raparperit paloiksi ja laita koivunlehtien kanssa isoon kattilaan tai kuumaa vettä kestävään ämpäriin. Lisää sokerit.

Kuumenna osa vedestä kiehuvaksi ja kaada ainesten päälle. Lisää loppu vesi, kun sokerit ovat sulaneet. Varmista, että seos on kädenlämpöistä ja lisää hiiva.

Anna juoman seistä vuorokauden ajan huoneenlämmössä, siivilöi ja pullota. Tipauta joka pulloon halutessasi yksi rusina. Nosta juomat jääkaappiin, ja anna käydä kylmässä 2–3 vuorokautta. Kun rusina on pulleana kohonnut juoman pintaan, juoma on valmista nautittavaksi.