Kentakilainen kakku kahvipöytään

Leivonnaiset

Herkullinen kentakilainen kakku on sopivan mehevä ja makea. Se sopii hyvin myös jälkiruokakakuksi.

Kentakilainen kakku

Kentakilainen kakku

150 g voita
3 dl sokeria
3 kananmunaa
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
200 g pilkottua taatelia
100g tummaa suklaata

Kuorrute
75g voita
0,75 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
300 g tomusokeria

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää sitten kananmunat yksitellen, samalla tehokkaasti vatkaten.

Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet voi-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi kerma ja taatelit ja suklaarouhe.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa 50-60 min.

Valmista sillä välin kuorrute. Paahda sokeri teräskattilassa ruskeaksi, mutta varo polttamasta sokeria.

Lisää voi ja sekoita tasaiseksi liedellä kiehauttaen. Lisää kerma ja kiehauta vielä nopeasti. Lisää viimeiseksi tomusokeri ja sekoita tasaiseksi.

Anna kuorrutteen jäähtyä niin, että se lähes "jämähtää" ja valuta sitten kakun pinnalle. Voit koristella suklaasulalla, tomusokerilla ja pekaanipähkinöillä.