Helppo ja nopea marjapiirakka

Tämä marjapiirakka syntyy helposti ja nopeasti

Dsc 9087

Helppo ja nopea marjapiirakka

2 munaa
3 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1,5 dl pullorasvaa tai sulatettua voita tai margariinia
4 dl maitoa tai kermamaitoa
8 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta

Täyte
n. 7 dl mustikoita, puolukoita tai herukoita
1 dl sokeria

Kiille
2,5 dl vettä
1,5 dl hyytelösokeria

(Tarjoiluun vaniljakastiketta)

Sekoita munat ja sokerit. Lisää rasva, maito ja jauho-leivinjauheseos nopeasti sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Sokeroi marjat ja ripota ne pohjalle.

Paista 175 asteessa noin 35 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä.

Anna piirakan jäähtyä.

Kiehauta vesi ja sekoita siihen hyytelösokeri. Kiehauta vielä. Anna aivan hetki jäähtyä ja sivele kiillettä piirakalle pullasudilla.

Leikkaa piirakka haluamasi kokoisiksi paloiksi tarjolle.

    VINKKI! Puolesta annoksesta saat piirakan halkaisijaltaan 27–30 cm piirasvuokaan. Voit myös laittaa piirakkaan raparperia tai omenaa. Raparperipaloja, omenaviipaleita- tai kuutiota kannattaa esikypsentää mikroaaltouunissa ennen taikinalle asettelemista.