Karviaisten tila valittittin Maistuvimmaksi maaseutuyritykseksi Varsinais-Suomessa 2017

1 min read

Karviaisten tila tuottaa härkäpapua.

Länsi-Suomen Maa- ja kotitalousnaisten myöntämä Varsinais-Suomen Maistuvin maaseutuyritys 2017 -palkinto myönnettiin Karviaisten tilalle. Salon Angelniemellä tilaa isännöivät Katriina ja Martin Klinckowström.

Yrittäjät ovat ennakkoluulottamasti ryhtyneet viljelemään härkäpapua ja panostaneet markkinointiin ja tuotekehitykseen. Tuloksena on syntynyt Voima-papu -tuotesarja. Valikoimista löytyy kokonaisten härkäpapujen lisäksi härkäpapujauhoa- ja -rouhetta sekä nakki, jossa härkäpapujauhojen lisäksi on possua. Ajan hermoilla oleminen, innovatiivisuus ja aktiivinen markkinointi olivatkin perusteita, joilla palkinto myönnettiin.

Härkäpavun viljelyn lisäksi tuotekehitys, jatkojalostus ja tuotteiden tunnettuuden lisääminen, jota on tehty muun muassa maistattamalla härkäpavuista tehtyjä tuotteita eri tapahtumissa ovat pitäneet yrittäjäpariskunnan kiireisenä.

Työ on kantanut tulosta ja tuotteita on saatu isompiin kauppoihin myyntiin. Reko-ringit ovat myös tärkeä myyntikanava. Tuote on otettu paikallisesti käyttöön myös julkisissa ruokapalveluissa, sillä salolaisissa kouluissa on tarjottu sadonkorjuupaistosta, jossa yhtenä raaka-aineena on Karviasten tilan härkäpapurouhe.

Palkinto yllätti saajat ja he ovat iloisia tunnustuksesta.