Ruokarohkea salapoliisi ja kasvisaarteen arvoitus

1 min read

Seikkaillaan ruokamaailmaan, kasvisaarre nappaamaan!

Tutki ja tunnustele, haistele ja hypistele, nakerra ja nauti!

Näillä sivuilla annetaan vinkkejä siihen, kuinka kasviksiin, hedelmiin ja marjoihin voi tutustua uudella tavalla. Ruuassa, etenkin kasviksissa, hedelmissä ja marjoissa, riittää tutkittavaa ja koettavaa niin lapsille kuin aikuisille.

Opitaan yhdessä

Seikkaillaan ruokamaailmaan, kasvisaarre nappaamaan

Lapsi oppii hyvät ja terveelliset ruokatottumukset omalla ainutlaatuisella tavallaan - tutkimalla, kokeilemalla ja aistimalla.

Riittävä kasvisten, hedelmien ja marjojen syönti on edelleen meille suomalaisille haastavaa. Kannattaa olla sitkeä ja edetä pienin askelin. Iloisella asenteella ja yhdessä touhuten tavat ja tottumukset muuttuvat.

On hyväksyttävä, ettei oppiminen aina ole helppoa, ei lapselle eikä aikuiselle. Aikuisenkin on hyvä pysähtyä miettimään omia asenteitaan ruokaa kohtaan.

Ruokakasvatus on välillä haastavaa kuten muukin kasvatus. Tarvitaan pitkää pinnaa, kekseliäisyyttä ja rohkeutta heittäytyä ruokamaailman saloihin.

Vinkkejä kotiin

Vinkkejä kotiin -vihkonen on laadittu Kasvisaarteen arvoitus -hankkeessa, jota rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö. Lue lisää hankkeesta!

Voit tutustua vihkosen sisältöihin näillä sivuilla tai ladata vihkosen pdf:nä tästä.