Nuoret perehtyvät uusmaalaiseen perinneruokaan työpajoissa lokakuun aikana

1 min read

Blogit

Uudellamaalla järjestetään nuorille perinneruoan työpajoja.Pajoissa tavoitellaan ruoka- ja tapaperinteiden siirtymistä uusille sukupolville

Kekri kuvatimoviljakainen

Uudellamaalla järjestetään lokakuussa kolme nuorille suunnattua perinneruuan työpajaa osana peruskoulun opetusta. Maa- ja kotitalousnaisten järjestämissä työpajoissa perehdytään monipuolisesti maakunnan ruokaperinteeseen. Työpajoilla tavoitellaan ruoka- ja tapaperinteiden siirtymistä uusille sukupolville.

Työpajat järjestetää peruskoulujen kotitalousluokissa Mäntsälän Ehnroosin koululla (pe 13.10.), Porvoossa Albert Edelfeltin koululla (ke 11.10.) ja Lohjalla Nummen yhtenäiskoululla (ti 10.10.).

Työpajojen herkut valmistetaan reseptivihkosen ohjeilla, joka on valmistumassa lähiaikoina. Vihkonen johdattaa lukijatsekä uusmaalaisen että suomalaisen perinneherkkujen saloihin. Reseptit kunnioittavat vanhaa ruokaperinnettä ja niissä hyödynnetään lähellä kasvavia raaka-aineita. Vihkosia tullaan lähettämään Uusmaalaisiin kouluihin sähköisesti. Opettajat voivat jakaa tai käyttää reseptivihkosta opetuksessaan vapaasti koko syksyn ajan.

Maa- ja kotitalousnaiset juhlistavat satavuotiasta itsenäistä Suomea tarjoamalla maakuntien makuja Maistuva Maaseutu-tilaisuuksissa. Valtakunnalisessa Maistuva Maaseutu- kampanjassa herätellään unohtunutta kekriperinnettä uuteen kukoistukseen yhteisöllisten sadonkorjuujuhlien avulla.

Kampanjan tavoitteena on tuoda esille maaseutua ja sen arvokkaita raaka-aineita ja nostaa lähiruuan arvostusta. Lisäksi kampanjalla nostetaan perinneruokien arvostusta ja opastetaan ihmisiä perinneruokien makuihin.

Tapahtumat painottuvat erityisesti syksyyn. Maistuva Maaseutu on osa Syödään yhdessä - kokonaisuutta ja siten Suomi 100-juhlavuoden virallista ohjelmaa.

Uudenmaan liitto rahoittaa nuorten perinneruokatyöpajoja syksyn 2017 aikana.

Lisätietoja Suvi Malin