Yhteiset reissut ovat parhaita!

2 min read

Blogit

Keski-Pohjanmaan Maa- ja kotitalousnaiset järjestivät ihanan kesäreissun Lohtajan ja Kalajoen kautta Raaheen.

Osmo Aho Oy:n linja-auto starttasi talleiltaan Vetelin Räyringistä heinäkuisena torstaiaamuna klo 7.30 kyydissään Keski-Pohjanmaan Maa- ja kotitalousnaisten toiminnanjohtaja Kirsi Varila. Kirsi tuumasi, että on parasta olla kyydissä heti alusta asti. Kuljettajaksi saatiin mukava ja avulias nuorimies Joel. Näin päästiin matkaan Keski-Pohjanmaan Maa- ja kotitalousnaisten kesäreissulle. Ensimmäinen matkalainen tuli kyytiin Sillanpäästä ja siitä matka jatkui Halsua, Ullavan, Kannuksen ja Himangan kautta Lohtajalle. Osa porukasta tuli kimppakyydeillä suoraan Lohtajalle, josta matka jatkui koko iloisella porukalla eteenpäin. Keski-Pohjanmaan piirin kaikki toimihenkilöt olivat myös mukana reissulla eli Kirsin lisäksi maisema- ja ympäristöasiantuntija Anu Ainasoja sekä ruoka- ja ravitsemusasiantuntija Niina Vihelä.

Ensimmäinen kohde oli Lohtajalla Jukkolanmäen Navetta ja Miina Äkkijyrkän taidenäyttely. Eija Jukkola oli iloisesti ryhmää vastassa ja ensiksi juotiin porukalla kahvit sekä juuri paistetut herkulliset munkkirinkelit. Eija kertoi näyttelyn synnystä ja kanssakäymisestään vähintäänkin erikoisen taiteilija Miina Äkkijyrkän kanssa. Näyttely oli vaikuttava ja taiteessa näkyy suuri rakkaus eläimiin. Näyttely on avoinna 13.8.2019 saakka ma-pe klo 12-18 sekä su 14-19. Kahvila palvelee aukioloaikoina!

Näyttelyn jälkeen bussissa käytiin läpi ajatuksia ja mietteitä kokemuksesta. Iloinen puheensorina jatkui aina Raaheen saakka, jossa kohteena oli Langin kauppahuone. Nälkä oli myös jo nostanut päätään, joten ensin nautittiin kauppahuoneen lounas. Kaikki ruuat valmistetaan lähituotteista kauppahuoneen omassa keittiössä mukaan lukien leivät. Maku oli myös sen mukainen ja täydellä vatsalla oli mukava kuunnella tarinaa kauppahuoneen historiasta. Pikaisesti naisporukka piipahti myös saman omistajan Utua-laukkukaupassa. Utua-laukut valmistetaan ekologisesti suomalaisesta nahasta.

Seuraavaksi oli tulossa odotettu kohde, Raahen perennataimisto. Perennataimistolta lähes jokainen matkalainen löysi pihalleen jotain kivaa piristystä. Onneksi bussissa oli tilaa; kaikki puskat ja perennat saatiin mahtumaan kyytiin!

Malli-istutusten ihastelun jälkeen oli aika palata linja-autoon ja matkata vielä tutustumaan Kalajoen uuteen ostoskylä Raittiin. Raitissa juotiin ensin kahvit Ravintola Raitissa ja sen jälkeen siirryttiin tutkimaan Ostoskylän tarjontaa. Mukaan tarttui ainakin Finlaysonia ja Iittalaa. Paluumatkalla keskustelimme vielä reissusta ja kohteista. Kaikki olivat samaa mieltä siitä, että porukalla reissaaminen on kivaa ja matkasta saa itselleen paljon iloa ja energiaa. Seuraava yhteinen matka on joulumarkkinat Tallinnassa. Osa kesäreissulaisista olivatkin jo ilmoittautuneet mukaan myös sinne!

Paluumatkalla täytettiin lyhyt palautekysely ja alla tulokset. Kokonaisuudessaan reissu oli lähes täydelllinen arvosanalla 4,5! Kiitokset kaikille matkalaisille ja tervetuloa mukaan taas uusille reissuille!

Maa- ja kotitalousnaisten Keski-Pohjanmaan piirikeskuksen yhteystiedot